Рублений біфштекс

Рублений біфштекс

  • Великобританія
  • 1

    год.

    30

    хв.
  • 3

    порції

Вам знадобляться:

  • Стегно без кістки - 1 упаковка
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 2 зубчики
  • Оливи - 1/2 банки
  • Базилік
  • Жовтки - 2-3 шт
  • Яйця - за кількістю біфштексів
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Приготування:

  1. Стегна обмити, обсушити. Відділити м'ясо від шкірки.

  2. Нарізати м'ясо декілька хвилин дуже гострим ножем
    (не м'ясорубкою), доки воно не перетвориться на фарш.

  3. Цибулю та часник подрібнити (можна використати блендер). Дрібно нарізати оливки та зелень. З'єднати фарш з підготовленими добавками. Додати яєчні жовтки та все ретельно перемішати. Посолити та поперчити за смаком. Фарш вимішати до однорідної маси. Далі треба обов'язково відбити фарш набираючи його в руку і кидаючи в миску. Повторити процедуру три-чотири рази. Фарш має стати еластичним та в'язким, тоді біфштекси не втратять форму під час смаження.

  4. Розділити отриманий фарш на рівні частини, скатати кожну в кулю. За допомогою форми або ножа, та вологих рук зробити круглі котлети з пласким верхнім зрізом, накрити плівкою та поставити в холодильник на 1 годину.

  5. Охолоджені біфштекси перед смаженням злегка змастити рослинною олією. Викласти на розігріту сковорідку або гриль. Смажити 4-5 хвилин з кожної сторони.

  6. Паралельно підсмажити окремо по одному яйцю для кожного біфштекса, зберігаючи жовток цілим. Готовий біфштекс викласти на тарілку, зверху викласти підсмажене яйце.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти