Куряча піца з інжиром

Куряча піца з інжиром

  • Італійська
  • 1

    год.

    30

    хв.
  • 6

    порцій

Вам знадобляться:

  • Філе - 3 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Маслини без кісточок - 50 г
  • Інжир - 50 г
  • Оливи - 50 г
  • Сир «Російський» - 200 г
  • Олія рослинна - 1 ст. л.

Для соусу:

  • Томати у власному соку - 100 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Орегано - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Цукор - за смаком
Філе Філе

Приготування:

  1. Інжир замочити в теплій воді на 10 хвилин, дістати і розрізати на 3 частини (дольки).

  2. Замісити не надто щільне тісто, накрити вологим рушником і поставити в тепле місце на 30 хвилин.

  3. Вимити куряче філе і відварити в підсоленій воді.

  4. Помідори нарізати кружечками, маслини і оливки – навпіл. З перцю видалити насіння і нарізати соломкою. Сир натерти на крупній тертці. Охолоджене куряче філе нарізати соломкою.

  5. Приготувати соус: томати у власному соку викласти в сотейник, розім'яти і довести до кипіння. Додати рубаний часник і протушкувати 10-15 хвилин на середньому вогні. Цю суміш перебити добре блендером і довести до кипіння. Додати сіль, цукор і врешті орегано.

  6. Дістати тісто, розкачати його за формою дека. Деко обмазати рослинною олією, викласти тісто.

  7. Тісто рівномірно обмазати соусом (по краю залишаючи бортик).

  8. Рівномірно викласти курку, перець, помідор, інжир, оливки і маслини.

  9. Посипати сиром.

  10. Запікати в духовій шафі 25-30 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти