Поживний курячий бульйон

Поживний курячий бульйон

  • Українська
  • 1

    год.

    40

    хв.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Ніжка - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Горох стручковий - 50 г
  • Качан кукурудзи - 50 г
  • Кріп - 20 г
  • Петрушка - 20 г
  • Цибуля порей - 20 г
  • Лимон - 1 шт.
  • Яйця - 1 жовток
  • Броколі - 50 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Ніжка Ніжка

Приготування:

  1. Як альтернативу овочам (цибуля, петрушка, капуста броколі, морква, спаржа) можна купити заморожений набір овочів для супу.

  2. Ніжки промити, покласти в каструлю, додати цілу почищену цибулину та моркву, залити водою і варити на слабкому вогні не менше 50-60 хвилин.

  3. Дрібно порізати всю зелень (кріп, петрушку, молоду цибулю).

  4. Стручковий горох порізати дрібною соломкою, кукурудзу – кільцями (якщо замінити на спаржу, то її потрібно почистити і розрізати на 3 частини), а броколі розрізати на невеликі суцвіття. З лимона вичавити сік.

  5. Коли бульйон покипів потрібний час, дістати цибулю, моркву і ніжки.

  6. Відокремити м'ясо від кістки і порізати соломкою.

  7. У киплячий бульйон додати нарізані овочі, посолити, поперчити і варити 5 хвилин на слабкому вогні.

  8. Додати м'ясо, зелень і сік лимона.

  9. При подачі в тарілку вибити яєчний жовток і залити бульйоном (жовток при цьому залишається напівсирим).

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти