Імбирно-вишнева куряча тушка

Імбирно-вишнева куряча тушка

  • Українська
  • 9

    год.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Тушка - 1 шт.
  • Вишневий сік - 500 мл
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Олія рослинна - 50 г
  • Корінь імбиру свіжий - 50 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Тушка Тушка

Приготування:

  1. Курячу тушку добре промити і просушити.

  2. Тушку покласти грудкою вниз. Ножицями для кісток вирізати спинну частину (хребет), перевернути і сильно натиснути рукою (це розпрямить скелет і кістки).
    Якщо немає часу на оброблення курячої тушки – просто розріжте її на 6-8 частин і замаринуйте в такому вигляді.

  3. Цибулю і корінь імбиру натерти на дрібній тертці, часник дрібно нарубати.

  4. Розкласти курячу тушку на обробній дошці шкірою вниз. Добре натерти тушку з двох сторін тертими цибулею та імбиром.

  5. Посолити, поперчити тушку і побризкати рослинною олією.

  6. Покласти тушку в глибокий посуд, залити вишневим соком, накрити кришкою і поставити маринуватися в холодильник (на ніч).

  7. Після того як курка промаринувалася – дістати її і злити вишневий сік в якусь ємність (сік ще знадобиться).

  8. Курку і сік взяти з собою в похід. У поході тушку розкласти на сітці для грилю і щільно закрити сітку.

  9. На середньому вугіллі смажити курку, починаючи з боку шкіри, перевертаючи кожні 5 хвилин, при цьому поливаючи її вишневим соком.

  10. Час приготування приблизно 30-40 хвилин залежно від температури вугілля.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти