Філе з моцарелою та печені баклажани

Філе з моцарелою та печені баклажани

  • Українська
  • 1

    год.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Філе - 4 шт.
  • Часник - 2-3 зубці
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Спеції для грилю - за смаком
  • Олія рослинна - для смаження
  • Сир «Моцарела» - 200 г

Для гарніру:

  • Баклажан - 2 шт.
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Кінза - за смаком
  • Часник - 2 зубці
  • Перець - за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Філе Філе

Приготування:

  1. Куряче філе очистити від зайвого жиру та жилок. Ножем зробити кишеньку. Відрізати шматочок моцарели продовгуватої форми.

  2. Філе посолити, поперчити, додати спеції, трави та натерти олією (як зовні, так і всередині).

  3. Помістити моцарелу всередину філе і заколоти зубочистками.

  4. Обсмажити філе з обох боків на сковорідці на середньому вогні до красивої золотистої скоринки з додаванням трав і часнику прямо в сковорідку. Коли трави та часник почнуть злегка підгорати - їх потрібно видалити зі сковороди, щоб уникнути гіркоти.

  5. Обсмажене філе помістити в духову шафу (при температурі 160-180 градусів) на 20-35 хвилин.

  6. Готуємо гарнір. Баклажан вимити і розрізати вздовж і навпіл, натерти олією і помістити на 10-15 хвилин у духову шафу для запікання при температурі 160 градусів. Цибулю та болгарський перець нарізати дрібними кубиками, додати давлений часник і посічену зелень, все це посолити та поперчити. З готових половинок баклажана акуратно вийняти ложкою м'якоть, видалити насіння та нарізати м'якоть кубиками.

  7. Важливо, щоб баклажан зовні залишився цілим. Нарізані овочі із зеленню та часником змішати з кубиками м’якоті з баклажана і цією сумішшю нафарширувати половинки баклажана.

  8. Подавати гарнір до філе можна як теплим, так і холодним.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти