Вареники з куркою та печінкою

Вареники з куркою та печінкою

  • Українська
  • 1

    год.
  • 5

    порцій

Вам знадобляться:

  • Стегно - 5 шт.
  • Печінка - 200 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Масло вершкове - 50 г
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Кріп - 5 гілочок
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Для тіста:

  • Борошно - 2 склянки
  • Кефір - 200 мл
  • Сіль - за смаком
Стегно Стегно

Приготування:

  1. Замісити туге тісто (воно не повинно прилипати до рук).

  2. З курячих стегон видалити кістку та зняти шкірку. Цибулю та часник порубати дрібними кубиками.

  3. На суміші рослинної олії та вершкового масла обсмажити стегна до напівготовності. Покласти печінку в сковорідку та довести до готовності. Потім додати цибулю та часник. Смажити ще 3-5 хвилин, тоді дати охолонути стегнам і печінці.

  4. Половину м'яса та печінки нарізати дрібними кубиками, а іншу половину подрібніти в блендері. Змішати 2 частини разом – посолити, поперчити. Фарш готовий.

  5. Відрізати невелику частину тіста та зробити з нього «ковбаску» діаметром 2 см, нарізати її поперек на шматочки по 1 см, притрусити борошном та рівномірно розкачати до утворення невеликих суцільних кружалець. Покласти всередину кожного з них фарш і защепити, щоб не було дірочок по шву.

  6. Посолити воду в каструлі та варити вареники до тих пір, поки вони не піднімуться. Після чого витягнути їх, покласти у миску та перемішати з невеликою кількістю вершкового масла. При подачі посипати смаженою цибулею.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти