Куряча тушонка

Куряча тушонка

  • Українська
  • 3

    год.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Четвертина задня - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
Четвертина задня Четвертина задня

Приготування:

  1. Обмити четвертину задню, висушити паперовим рушником і поставити варити в каструлі. Додати цілі зубчики часнику, цілу цибулину, сіль і перець.

  2. Варити 2-2,5 години на повільному вогні.

  3. Дістати курку, нехай холоне. Необхідно процідити бульйон і випарити на 1 третину (бульйону повинно залишитися 500-600 мл).

  4. Охолоджену курку відокремити від кістки та шкури, м'ясо розділити на рівні, невеликі частини.

  5. Туго начинити банку м’ясом курки і залити його киплячим бульйоном.

  6. Прослідкувати, щоб все повітря з банки вийшло. Можна злегка постукати банкою об стіл, попередньо постеливши на нього рушник. Дати охолонути до кімнатної температури.

  7. Закрити кришкою і зберігати в прохолодному місці.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти