Пиріжки з фаршированими гомілками

Пиріжки з фаршированими гомілками

  • Українська
  • 2

    год.

    15

    хв.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Гомілка - 8 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія рослинна - для смаження
  • Приправа для курки - за смаком
  • Чебрець - за смаком
  • Каррі - за смаком
  • Орегано - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Для тіста:

  • Яйця - 1 шт.
  • Молоко - 250 мл
  • Борошно - 500 г
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Дріжджі - 30 г (свіжі)
  • Жовтки - 1 шт.
  • Кунжут білий - для обсипки
Гомілка Гомілка

Приготування:

  1. Дріжджі з цукром розвести в теплій воді приблизно 50 мл, дати постояти їм 5-7 хвилин. Вони повинні засичати і спіниться.
    У великій мисці виделкою збити молоко (тепле) з сіллю і яйцем.
    Влити дріжджі в молоко і розмішати.

  2. Просіяти борошно і замісити міцне тісто. Викласти на стіл і добре вимісити. Додати ще борошно. Тісто має стати щільним, еластичним і гладким. Не липнути, але і не бути сухим.

  3. Перекласти у велику миску, накрити вологим рушником і сховати на 2 години. Через 1 годину дістати тісто і вимісити його.
    Тим часом приготувати фарш: обсмажити на олії цибулю з морквою, цибулю при цьому треба якомога дрібніше нарубати, а моркву натерти на крупній тертці.

  4. Сир нарізати на довгасті брусочки.

  5. Гомілки помити, обсушити і вирізати у них кістку (кінчик залишити).
    Щільно нафарширувати ніжки. У кожну додати по брусочку сиру.
    Посолити їх, поперчити, рясно посипати приправами за смаком і полити рослинною олією. Руками все розтерти.

  6. Тісто обім'яти ще раз і перенести на поверхню столу.
    Розділити його на 8 рівних частин.

  7. Кожну частину розкачати в овальний корж і викласти на нього ніжку.
    Защипнути як пиріжок. Всі шви добре зліпити.

  8. Викласти ніжки у форму, змащену маслом. Накрити рушником і дати так постояти ще хвилин 20.
    Змастити пензлем жовтком з молоком, посипати кунжутом і відправити в духову шафу на 1 годину при 160 градусах.

  9. Якщо почне надто рум'янитися – прикрити фольгою в 2 шари.

  10. Готові пиріжки накрити гарячим рушником.
    Залишити на 15 хв. Пироги готові!

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти