Курка, тушкована з картоплею в горщику

Курка, тушкована з картоплею в горщику

  • Українська
  • 1

    год.

    30

    хв.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Стегно - 300 г
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Картопля - 6-8 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - для смаження
  • Кріп - за смаком
  • Гвоздика - по 1 шт. на горщик
  • Яблуко - 1 шт.
  • Перець - за смаком
Стегно Стегно

Приготування:

  1. Курячі стегенця порубати на невеликі шматочки або відокремити м'ясо від кісток і нарізати шматочками. У пательні розігріти трохи олії і обсмажити шматочки курки.

  2. Окремо в пательні обсмажити ріпчасту цибулю.

  3. З яблука зняти шкірку і нарізати дольками. Картоплю почистити і нарізати кубиками. Почистити моркву і натерти на крупній тертці.

  4. Змішати картоплю з потертою морквою і посолити.

  5. У керамічний горщик (або кілька горщиків, у залежності від розміру посуду) викласти шарами: обсмажену цибулю, додати гвоздику, обсмажене м'ясо, шар картоплі з морквою, шар м'яса і шар картоплі, зверху посипати зеленню і додати гілочку розмарину.

  6. Кожен шар потрібно трохи посолити і поперчити.

  7. Зверху полити залишками масла зі сковороди, на якій смажилася курка, майонезом і наверх покласти шматочок вершкового масла.

  8. Залити водою майже до верху, накрити кришкою і поставити в духову шафу. Тушкувати приблизно годину.

  9. Через півгодини після того, як поставили в духову шафу, додати в середину шматочки яблука. Це зробить страву ще більш соковитою.

  10. Подавати страву можна прямо в горщику. (Для любителів гострого можна перед подачею страви на стіл нарізати тонкою стружкою корінь хрону і посипати зверху картоплю з куркою.)

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти