Куряча грудка в апельсиновому соусі

Куряча грудка в апельсиновому соусі

  • Українська
  • 40

    хв.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Філе - 2 шт.
  • Апельсин - 2-3 шт.
  • Масло вершкове - для смаження
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Філе Філе

Приготування:

  1. Куряче філе вимити, обсушити паперовим рушником, натерти сіллю і перцем.

  2. У пательні з розігрітим вершковим маслом обсмажити філе з одного боку 3-4 хвилини.

  3. Перевернути і просмажити ще приблизно 4 хвилини з іншого боку.

  4. Викласти м'ясо на деко і поставити в духову шафу.

  5. Запікати 10 хвилин при температурі 180 градусів.

  6. Приготувати апельсиновий соус: апельсини вимити, витерти, відрізати від апельсина 5-6 кружечків і відкласти їх убік. Із іншої частини апельсина тонко натерти цедру і висипати в мисочку, у ту ж мисочку вичавити сік цього апельсина і сік цілого апельсина. На сковорідку, де готувалося м'ясо, викласти кружечки апельсина, вилити апельсиновий сік з цедрою і поставити на середній вогонь. Варити сироп, помішуючи, поки він трохи не увариться.

  7. Готове м'ясо вийняти з духової шафи, перекласти в миску, накрити кришкою і поставити в тепле місце.

  8. Покласти в пательню з сиропом філе, кілька разів перевернути, накрити кришкою і прогріти.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти