Чікенбургер з цукіні і соусом «Дзадзикі»

Чікенбургер з цукіні і соусом «Дзадзикі»

  • Грецька
  • 25

    хв.
  • 2

    порції

Вам знадобляться:

  • Філе - 150 г
  • Стегно без кістки - 150 г
  • Панірувальні сухарі - 1 1/2 ст. л.
  • Петрушка - 3 гілочки
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Цукіні - 1 шт.
  • Булочка для бургерів - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Для соусу:

  • Огірок - 1 шт.
  • Грецький йогурт - 3 ст. л.
  • Часник - 1 зубець
  • Олія оливкова - 1/2 ст. л.
  • Орегано - 1/4 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Філе Філе

Приготування:

  1. Цукіні нарізати на скибочки товщиною приблизно 1 см.

  2. Викласти цукіні на деко або в форму, посолити, додати трохи орегано і скропити оливковою олією.

  3. Цукіні поставити в духову шафу при температурі 220-240 градусів. Через 5 хвилин перевернути. Ще через 5 хвилин дістати цукіні і відкласти в сторону.

  4. М'ясо стегна без кістки і куряче філе пропустити через м'ясорубку і добре перемішати.

  5. Фарш, який вийшов, посолити, поперчити, додати панірувальні сухарі, подрібнену петрушку, трохи орегано. Як слід перемішати. Сформувати дві однакових кулі і здавити між собою, роблячи коржик.

  6. На пательні розігріти олію й обсмажити курячі котлети до рум'яної скоринки, потім зменшити вогонь, закрити кришкою і залишити на 5-10 хвилин.

  7. Приготувати соус «Дзадзикі»: огірок натерти на середній терці і як слід його віджати, додати часник, видавлений через прес або дуже дрібно нарізаний, йогурт, сіль, орегано і трохи оливкової олії.

  8. Булочки скропити олією і прогріти обидві половинки на сухій сковороді 20-30 секунд.

  9. На булочку викласти 1 чайну ложку соусу «Дзадзикі», потім цукіні, курячу котлету, шар соусу і закрити другою половинкою булочки.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти