Гомілка з баклажанами і моцареллою

Гомілка з баклажанами і моцареллою

  • Українська
  • 50

    хв.
  • 4

    порції

Вам знадобляться:

  • Гомілка - 8 шт.
  • Баклажан - 1 шт.
  • Сир «Моцарела» - 150 г
  • Олія рослинна - для смаження
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Для соусу:

  • Томати у власному соку - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3-4 зубчика
  • Базилік - 4 гілочки
  • Цукор - 2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
Гомілка Гомілка

Приготування:

  1. Баклажани нарізати уздовж довгими пластами, посолити, поперчити і залишити маринуватися, потім обсмажити на пательні.

  2. Гомілки, вимити, посолити, поперчити і обсмажити на розігрітій сковороді протягом 5-7 хвилин з кожного боку.

  3. Приготувати соус: дрібно нарізану цибулю обсмажити на рослинному маслі в сотейнику, додати рублений часник і томати у власному соку. Тушити, розминаючи томати 3 хвилини. Додати сіль, цукор, перець і свіжий, рублений базилік. Тушити на слабкому вогні протягом 10 хвилин. Готовий соус подрібнити блендером в однорідну масу.

  4. У змащену маслом форму для запікання укласти скибочки баклажана, половину томатного соусу, потім курячі гомілки. Зверху полити залишком соусу.

  5. Зверху викласти нарізану кружечками або терту моцарелу.

  6. Запікати в духовій шафі при 160 градусах 20 хвилин до золотистої скоринки.

Сподобався рецепт? Поділіться або роздрукуйте!

показати усі рецепти